Vastasyntyneen kuvaus onnistuu hyvin suunnittelemalla

Vastasyntyneen kuvaus onnistuu hyvin suunnittelemalla

Vastasyntyneen kuvaus on nostanut suosiotaan vain muutamassa vuodessa. Yhä useampi haluaa ikuistaa pienokaisen persoonallisten kuvien muodossa. Lapsi- ja perhekuvaaja Bettina Lamspringe kertoo vinkkinsä tuleville vanhemmille, miten onnistua kuvauksissa.

Vauvakuvaus, ota huomioon kuvauksen ajankohta

Paras aika vastasyntyneen kuvaamiseen on parin viikon sisällä syntymisestä, eli noin 14 päivän sisällä. “Vauvat nukkuvat silloin, mikä mahdollistaa silloin parhaiten suloisten ja nukkuvien kuvien ottamisen”, kertoo Lamspringe. Vauvojen mahdolliset iho-ongelmat alkavat näkyä myös parin viikon jälkeen, jonka takia ne kannattaa ottaa ennen sitä. Tärkein huomio kuvattamisessa on se, että vastasyntyneet muuttuvat nopeasti kasvaessa, jolloin suloisten ja herkkien kuvien tekeminen kannattaa tehdä pian syntymän jälkeen.

Kuviin saadaan persoonallinen tunnelma suunnittelemalla kuvauksia etukäteen, jonka vuoksi kuvaaja kannattaa varata jo raskausaikana. Kuvaajan kanssa kannattaa pitää lyhyt puhelinpalaveri, jossa käydään läpi, mitä kaikkea rekvisiittaa asiakkaalta löytyy, missä kuvaukset pidetään ja millaisia kuvia asiakas toivoo saavansa. Näiden tietojen pohjalta kuvaajan on helpompi valmistautua kuvauksiin ja varata niille riittävästi aikaa.

Bigture_vastasyntyneenkuvaus_sormusVastasyntyneen kuvaus onnistuu kotona

”Kuvaaminen kannattaa toteuttaa asiakkaan kotona jos se suinkin on mahdollista. Se on vauvalle turvallisin ja tutuin ympäristö, jossa hänen on helppo olla”, kertoo Lamspringe.

Kuvauspäivänä kannattaa varautua siihen, että nukkuminen voi olla hajanaista ja lapsen nukuttaminen voi viedä aikaa. Odottaessa on hyvä rakentaa sopivat olosuhteet seuraavan kuvan ottamiselle ja käydä kuvaajan kanssa läpi, mitä ollaan seuraavaksi tekemässä.

”Vauvan jaksamisen vuoksi on muistettava pitää myös taukoja: vanhemman syli ja ruokahetket rytmittävät sopivasti kuvauksia. Molempien vanhempien on hyvä olla kuvauksissa mukana, koska se rauhoittaa lasta ja mahdollistaa myös perheen yhteisten potrettien ottamisen”, neuvoo Lamspringe.”

Mitä ainakin voit varata vastasyntyneen kuvauksiin:

  • tyynyjä, taljoja, vilttejä, peittoja tai erilaisia tekstiilejä, joiden päällä lapsi voi pehmeästi maata
  • teemaan ja väreihin sopivaa rekvisiittaa: rusetteja, hiuspantoja, kukkia, ilmapalloja, hattuja, myssyjä, pipoja, tossuja tai sukkia
  •  vaatteita ja harsoja
  • perheen harrastuksiin tai muihin kiinnostuksen kohteisiin liittyviä esineitä ja asioita

 

Löydä sinulle sopiva kuvaaja Bigture.fi:stä!

 

Kuvat: Bigture.fi-arkisto

 

No Comments

Post A Comment