Muoti- ja studiokuvaus on monen asian summa – Bigture mukana LUV NORTHin tuotekuvauksissa

Muoti- ja studiokuvaus on monen asian summa – Bigture mukana LUV NORTHin tuotekuvauksissa

Bigture oli mukana taltioimassa designtalo LUV NORTHin muotikuvauspäivää. Kuvauksissa paikalla oli kolme valokuvaajaa, kolme ammattimallia, kaksi maskeeraajaa/kampaajaa sekä useampi avustaja. Päivän aikana mallien kanssa kuvattiin tuotekuvia studiossa sekä mainoskuvia aurinkoisessa kesäilmassa.

Bigture_luvnorth-makeup

Kuva: Niklas Nabb

Kysyimme kuvauspäivän tuottajalta Roosa Antinojalta, mitkä ovat hänen mielestään kolme tärkeintä neuvoa, joiden avulla on mahdollisuus onnistua kuvauspäivästä.

Kuvauksen onnistumisen kannalta tärkeää on huolella tehty ennakkosuunnitelma, kertoo Antinoja. Kuvauksien sujuvuus riippuu täysin aikataulusta ja siitä, miten hyvin kuvaukseen osallistuvat henkilöt tietävät oman työnsä kulun suhteessa aikatauluun. Muutoksia päivään tulee väistämättä, mutta kun suuret linjat on kunnossa, aikataulu kestää pienet muutokset. Projektiluontoisessa kuvauksessa tuottajan ja kuvauksen vetäjän rooli korostuu: hänen täytyy saada ihmiset toimimaan suunnitelman mukaisesti.

Toinen tärkeä vinkki liittyy ruokaan. Kuvauksissa olevien henkilöiden tulee tietää ruokailuaikataulut ja mistä on mahdollista saada kahvia tai virvokkeita. Kuvauspäivä on kaikille intensiivinen, joten on hyvä varmistaa, ettei kenenkään verensokeri pääse laskemaan. Kuvauksia ennen kannattaakin tarkistaa mahdolliset allergiat/dieetit/erityisruokavaliot, jotta kuvauspaikalla on kaikille sopivaa ruokaa tarjolla. Kuvausten alkuun ja loppuun kannatta myös varata jonkin verran pientä purtavaa, jottei kenenkään tarvitse tehdä töitä nälkäisenä.

Bigture_luvnorth_bts

Kuva: Niklas Nabb

Kolmas vinkki: luota ammattilaisiin. Kokoa kuvauksiin niin hyvä tiimi, ettei perusasioista tarvitse stressata. Kun teet töitä ammattilaisten kanssa, kuvauksissa voi keskittyä omaan vastuualueeseensa, eikä tarvitse huolehtia, tuleeko muut asiat hoidettua. Kun valokuvaajien ja mallien kanssa on tehty selkeät suunnitelmat tyyleistä ja kuvaustarpeista ja käyty moodboardit läpi ennen kuvauksia, kaikilla on samanlainen visio siitä, millaiset tavoitteet kuvauspäivällä on ja millaisia kuvia halutaan.”

Bigture_Luv_north_kuvaukset

Kuva: Niklas Nabb

Muotikuvauksien valokuvaajina toimivat Bigturen kuvaajat Nikita Tikka ja Bettina Lamspringe. Behind the Scenes -kuvista vastasi niinikään Bigturen valokuvaaja Niklas Nabb.

PSST…

Etsimme Nikitan, Bettinan ja Niklaksen seuraksi lisää muoto- ja muotikuvaajia palveluun! Mikäli kiinnostuit, jätä yhteydenottopyyntö osoitteeseen info@bigture.fi. Tutustu Bigture-kuvaajapalveluun ja löydä kuvaajat helposti. Bigturen kuvaamaan lyhyen making of-videon näet tästä:

No Comments

Post A Comment