Miten saat hääkuvauksesta kaiken ilon irti – mihin kannattaa panostaa ja mistä pihistää?

Miten saat hääkuvauksesta kaiken ilon irti – mihin kannattaa panostaa ja mistä pihistää?

Järjestäessään häitä ihmiset pitävät eri asioita tärkeinä. Jotkut aloittavat ensimmäisenä etsimään sopivaa lokaatiota, toiset unelmiensa häämekkoa. Rahallisten panostusten jakautuminen eri kulueriin on jokaisella pariskunnalla erilainen. Yhä useampi päättää panostaa myös tärkeän päivänsä dokumentointiin. Kun tyyliin sopiva valokuvajaa – ja parhaimmassa tapauksessa myös videokuvaaja – on löytynyt, voi  hääpäivän valintoja  miettiä myös valokuvauksen näkökulmasta. Millaisiin asioihin kannattaa panostaa, jotta hääpäivän tunnelma välittyisi kuvista mahdollisimman hyvin? Mistä voi puolestaan hieman pihistää? Kuvaajan valinnassa kiinnitä huomiota hänen kuvien tyyliin ja mieti mikä sopisi juuri sinulle. Kuvaajia voit vertailla helposti myös www.bigture.fi-sivulta. 

Panosta näihin:

 

LOKAATIO.

Mikäli hääpäivän dokumentointi on tärkeää hääparille, kannattaa suurin panostus tehdä lokaatioon. Viihtyisä, avara, ja valoisa lokaatio saa vieraat rentoutumaan ja huokailemaan ihastuksesta. Lisäksi itse hääkuvien ja potrettien ottaminen voidaan suorittaa hääpäivän aikana hääpaikalla. Hääpari ja kuvaaja säästävät arvokasta aikaa, kun potretteja ei tarvitse käydä kuvaamassa eri puolilla kaupunkia. Myös häävieraista päivän aikana otetut kuvat näyttävät hyviltä, kun lokaatio on hääparin näköinen.

HÄÄBÄNDI.

Vieraiden viihtyvyys välittyy kuvista. Tanssilattian täyttävä bändi saa kengänkannat kopisemaan jo aikaisin, ja puhdas ilo välittyy valokuvien ja videon välityksellä varmasti. Hääparin lempimusiikkia soittava bändi on luultavasti iso investointi, mutta hyvät bileet muistetaan aina kauan bileiden jälkeen. Ja mikä olisikaan mukavampaa, kuin katsella iloisia kasvoja valokuvista vuosienkin päästä.  

TARJOILUT.

Vaikkei häätarjoilujen kuvaaminen välttämättä ole kaikista mielenkiintoisinta, on fakta kuitenkin se, että täydellä vatsalla myös mieli on iloisempi. Häät eivät ole se juhla, missä kannattaa tarjoilla huonoa ruokaa.

 

Loppuun haluamme lisätä vielä kulueriä, joissa pystytte pihistämään…

 

KORISTEET.

Vaikka hyvin koristeltu hääpaikka näyttääkin myös valokuvissa tunnelmallisemmalta, saat paljon aikaan jo pienellä budjetilla. Internetin ihmeellinen maailma tarjoaa loputtoman määrän inspiraatiota budjettiystävällisiin koristeluihin. Osan koristeista pystyy nykyään myös vuokraamaan, esimerkiksi kestävät hääkukat. Tehkää hääpaikasta teidän näköisenne, mutta käyttäkää aikaa koristeiden huolelliseen suunnitteluun ja budjetointiin.

HÄÄAUTO.

Viimeinen kohta on tällä kertaa vähän kaksipiippuinen juttu, sillä persoonallinen hääauto toimii myös valokuvauksessa hyvänä proppina. Kesällä avoauto, tai vanha Amerikan rauta näyttävät molemmat hyviltä myös kuvissa, mutta niiden löytyminen lähipiiristä saattaa olla epätodennäköistä. Auton vuokraaminen hääpäiväksi on yleistä, mutta kehoitamme hääpareja miettimään myös muita vaihtoehtoja perinteisen nelipyöräisen tilalle. Tässäkin, vertailu kannattaa.

Tutustu Bigture.fi -palvelun kuvaajiin täältä!

 

Teksti: Roosa Antinoja

Kuvat:  Bigture.fi arkisto ja Kati Wihersaari

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

No Comments

Post A Comment