Kuinka pukeutua potrettikuvaukseen?

Kuinka pukeutua potrettikuvaukseen?

Potrettikuvaus ei välttämättä tarkoita pönöttävää passikuvaa, jossa  korvien tulee näkyä ja ilmeen oltava vakava. Potretin tulisikin ilmaista sekä henkilön persoonaa että näyttää tämän parhaat puolet. Hyvän kuvaajan ja lokaation lisäksi itse kuvauskohde tulisi myös olla kunnossa. Huoliteltuun ulko-olemukseen kannattaa siis kiinnittää erityistä huomiota kuvauspäivänä. Ryhti ojentuu automaattisesti, silmistä paistaa elämänilo ja työskentely on kameran edessä rennompaa, kun tiedät näyttäväsi hyvältä.

Kuinka siis pukeutua potrettiin?

Kartoita ensin potretin tarve, eli mihin haluat käyttää potrettikuvia.

Mikäli tarkoituksena on päivittää rento mutta ammattimainen LinkedIn-kuva, on lähtökohta jo yleensä se, että vaatteiden tulisi heijastaa ympäristöä jossa työskentelet. Kauluspaita toimii aina pohjana mille tahansa asulle. Kannattaa keskustella myös kuvaajan kanssa, minkälaisessa lokaatiossa kuvaatte. Mikäli kuvauslokaatio on entuudestaan tuttu, mieti kuvaan tulevia värimaailmoja tai pintoja. Minkälaista henkeä niissä on, miltä ne näyttävät kuvissa? Valoisat aulat toimivat hyvin, mutta esimerkiksi ulkona kuvatessa kannattaa välttää viheralueita mikäli tarkoituksena on kuvata ammattimainen potretti.

Rentoa ja asiallista! Kokeile potrettikuvien ottamista urbaanissa ympäristössä.

Asun ajattomuus voi myös olla hyvä lähtökohta, sillä ajaton asuvalinta ei vanhene kuten trendit.

Ei tarvitse olla stailaaja tai muotialan asiantuntija ymmärtääkseen, että ihminen käyttäytyy kameran edessä luonnollisesti silloin, kun hän tuntee itsensä mukavaksi. Jatka asuvalintaa siis kartoittamalla vaatekaappiasi sillä perusteella, missä asussa tuntisit itsesi mukavaksi ja itsevarmaksi. Kiristävät vaatteet eivät näytä kuvissa hyvältä, kuten eivät myöskään liian suuret vaatteet. Tässä kohtaa toimitus kuitenkin huomauttaa, että väljät siluetit kyllä toimivat esimerkiksi muotikuvissa. Asun ajattomuus voi myös olla hyvä lähtökohta, sillä ajaton asuvalinta ei vanhene kuten trendit.

Sinisiin silmiin sopiva vaalea farkkupaita kirkastaa myös katsetta.

Punainen väri saattaa olla haastava kuvaustilanteessa, samoin levottomat kuviot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kokomusta asu toimisi parhaiten. Värien lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota tekstuureihin. Neuleet ja muut tekstuuriset vaatteet tuovat kuvaan syvyyttä. Mikäli asusi rypistyy helposti, muista höyryttää asusi ennen kuvauksia.  Ole rohkea ja kokeile eri yhdistelmiä. Kuvaustilanteeseen voit ottaa mukaan vaikka muutaman asukokonaisuuden mukaan, jotta voit tarvittaessa vaihtaa. Mikäli et jaksa kantaa montaa asua mukanasi, voit aina piristää ja muokata asuasi erilaisilla asusteilla. Kokeile esimerkiksi hattuja, huiveja, tai vaikka näyttäviä koruja.

Viimeinen vinkki: HYMYÄ! Iloisia kasvoja katsoessa asukin näyttää paremmalta.

Kuvat: bigture.fi-kuva-arkisto
Teksti: Roosa Antinoja

 

Löydä tarkoitukseesi sopiva potrettikuvaaja bigture.fi.

TallennaTallenna

TallennaTallennaTallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

No Comments

Post A Comment