Blogikuvausta tekstin ehdoilla: Kolme vinkkiä kiinnostaviin blogikuviin

Blogikuvausta tekstin ehdoilla: Kolme vinkkiä kiinnostaviin blogikuviin

Tapoja synnyttää blogisisältöä on yhtä monta kuin on bloggaajiakin. Joskus blogipostuksen idea lähtee tekstistä, toisinaan kuvista. Kuvatessa valmiiseen blogiaiheeseen kannattaa etukäteen miettiä tapoja, joilla kuvista saisi tekstiä tukevia ja mielenkiintoisia.


Aihe ja teema


Mistä aiheesta teksti kertoo? Mikä on koko postauksen teema? Aiheen ja teeman määrittäminen mahdollisimman aikaisin vaikuttaa myös itse kirjoitusprosessiin, joten näitä valmiiksi pureskeltuja asioita kannattaa hyödyntää myös kuvausta suunnitellessa.

Motiivi


Motiivi vaikuttaa paljolti kuvan tunnelmaan ja siihen, mitä kuvalla tahdotaan kertoa. Mikäli blogiteksti on informatiivinen tai sisältää neuvoja, kuvistakin halutaan usein yksinkertaisia tai havainnollistavia. Tunteisiin vetoavassa tekstissä usein inhimilliset kuvat toimivat paremmin, ja niiden tunnelma on tärkeämpi.

Fokus

Syväterävyydellä ja valoilla sekä varjoilla leikkiminen tuovat kuvista esiin eri asioita. Sommittelua tehdessäsi mieti, mihin kuvassa katse ensimmäisenä ohjautuu, tai mihin haluaisit sen ohjata. Jälkikäsittelyllä saa myös paljon aikaan, joskus huomaat vasta Photoshopin avatessasi, että tietyssä kuvassa toimisi paremmin toisenlainen rajaus.

Bigturen toimitus antaa myös vinkit kuvauksiin, muista ainakin nämä:

1 Sommittele kuva niin, että siinä ei ole liikaa elementtejä.

2  Kuvauksessa ei päde perinteiset potrettikuvauksen säännöt. Ota kuvia eri kulmista ja niin että tekijä tulee niissä esiin luonnollisesti.

3  Aina tekijän ei tarvitse näkyä kokonaan, riittää että tuot näkyviin oman tekemisen kautta.

4 Viimeinen kuva osoittaa, että ”less is more” Suunnittele kuvaukset niin vältyt turhalta työltä.

Jos etsit kuvaajaa, löydät lifestyle- ja blogikuvaajia Bigture.fi-palvelusta (klikkaa tästä).

 

Teksti: Roosa Antinoja
Kuvat: Adam Oszaczky

No Comments

Post A Comment