8 tunnelmallista kahvilaa Helsingissä upeisiin henkilökuviin

8 tunnelmallista kahvilaa Helsingissä upeisiin henkilökuviin

Tunnelmallisia henkilökuvia valokuvatessa oikeanlaisen kuvauspaikan tärkeyttä ei voi kyllin korostaa. Onneksi Helsinki tarjoaa valokuvaajalle lukuisia upeita sisätiloja – muun muassa koko joukon toinen toistaan kauniimpia kahviloita.  Kokosimme yhteen suosikkimme Helsingin ydinkeskustassa ja kerromme, mitä kuvauksissa kannattaa huomioida.

ENNEN KUVAUKSIA

Muista nämä, ennen kun lähdet kahvilaan kuvailemaan.

a) Kysy aina lupa kahvilan henkilökunnalta ja lisäksi huomioi kahvilassa vierailevat asiakkaat. Älä häiritse heitä ja pyri olemaan kohtelias, jos tarvitset tilaa tai viivyt tilassa pidempään kuin 10 minuuttia.

c) Ole tehokas, älä vie turhaa huomiota pidempää aikaa kerrallaan.

d) On kohteliasta myös ostaa jotain kahvilatuotteita niin, että tuet kahvilayrittäjää.

e) Jotta säästät aikaa ja vaivaa itse kahvilassa, suunnittele kuvaukset etukäteen ja etsi referenssikuvia. Löydät valokuvaajat henkilökuviin täältä: www.bigture.fi.

1 CAFÉ SUCCES

Korkeavuorenkatu 2, 00140 Helsinki

Korkeavuodenkadulla sijaitseva Succes on todella pieni kahvila. Kuvaamaan Succesiin kannattaakin mennä ruuhka-aikojen ulkopuolella. Kahvila on kauniisti koristeltu ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Myös kahvilan edessä oleva pieni terassi on todella kuvauksellinen, jos sisältä ei löydy tarpeeksi tilaa.

 

2 CAFE TIN TIN TANGO

Töölöntorinkatu 7, 00260 Helsinki

Tintti-sarjakuvista inspiroitunut kahvila löytyy aivan Töölöntorin kupeesta. Rottinkituolit ja pienet pyöreät pöydät ovat kuin suoraan Belgiasta. Tin Tin Tango on tunnettu koko päivän tarjoiltavasta aamupalastaan. Kahvila onkin suosittu brunssipaikka, joten vältä ruuhka-aikoina.

 

3 KANNISTON LEIPOMO

 Kankurinkatu 6, 00150 Helsinki

Kanniston leipomosta saa näyttäviä leivonnaisia ja muita suolaisia herkkuja. Suloisesti sisustettu leipomo on yleensä paljon rauhallisempi kuin edelliset kahvilat. Niinpä kuvauksia on mukavaa tehdä ajankohdasta riippumatta.

 

4 PAULIGIN KULMA

Aleksanterinkatu 9, 00100 Helsinki

Moderni ja kahdessa kerroksessa oleva Pauligin paalupaikka sijaitsee Kluuvissa. Kiinnostavaa materiaalia valokuviin tuovat esimerkiksi paikan riippukeinut ja loosit. Pauligin Kulma toimii hyvin perinteisestä kahvilamiljööstä poikkeavana kuvauspaikkana.

 

5 BULEVARDIN KAHVISALONKI

 Bulevardi 1, 00100 Helsinki

Bulevardin juuressa toimivan kahvisalongin sisustus on linjassa koko rakennuksen kauniin ja minimalistisen tyylin kanssa. Parasta kahvilassa on sen suuret ikkunat. Ikkunat valokuviin sisällyttämällä saat aikaan varmasti erityisen tyylin.

6 CAFE ARTIST

Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki

Svenska Teaternissa Café Artist palvelee teatterin katutasolla. Upea ja jylhä teatteria kunnioittava tila on valoisa ja todella kaunis vaaleine kaarineen. Kahvilan tunnelma on ylellinen ja arvokas.

 

7 ROASBERG

Mikonkatu 13, 00100 Helsinki

Kivenheiton päässä rautatieasemalta löytyy tunnelmallinen ja edellisiä suurempi kahvila Roasberg. Tilasta upean tekevät sen kaksi täysin toisistaan eroavaa kerrosta. Yläkerran tilaa hallitsee  moderni ja pohjoismainen vaikutelma täynnä yksityiskohtia ja näyttäviä valaisimia. Alakerran 1920-luvun tunnelma on kuin suoraan The Great Gatsby:stä.

 

8 CAFE ESPLANAD

Pohjoisesplanadi 37, 00100 Helsinki

Cafe Esplanad Esplanadin vieressä on vaihtoehto klassista kuvauspaikkaa etsivälle.  Kesäisin aurinkoisina päivinä Cafe Esplanadin suosittu terassi täyttyy nopeasti. Kuvaamaan kannattaakin suunnata hyvissä ajoin, jotta saat upeita kuvia sekä sisällä että ulkona.

 

Voit aina kysyä apua valokuvaajan etsimisessä ja valokuvauksen suunnittelussa Bigture.fi:n asiantuntijoilta sähköpostilla info@bigture.fi.

 

Kuvat: Bigture.fi:n arkisto 

 

No Comments

Post A Comment