Hyödynnä yksi lokaatio – 5 vinkkiä onnistuneisiin muotokuviin

Hyödynnä yksi lokaatio – 5 vinkkiä onnistuneisiin muotokuviin

Muotokuvauksen järjestäminen ulkona vaativat niin kuvaajalta että kuvattavalta paljon ennakkotyötä. Silloin pitää ottaa huomioon niin sää, mahdolliset kuvausluvat sekä paikan monipuolisuus kuvaukselle.

Hyvä nyrkkisääntö ulkonakuvaamiseen on se, että vältä turhia siirtymisiä kuvauksissa. Näin aikaa ei kulu turhiin siirtymisiin vaan jää itse kuvaustilanteeseen. Siksi suosittelemme tiiviimpään kuvausaikatauluun yhtä lokaatiota, joka on tarpeeksi monipuolinen potrettikuville.

Toinen hyvä muistisääntö on se, että valittu paikka on tarpeeksi valoista. Kannattaa tutustua paikkaan ja selvittää etukäteen, että sinne paistaa päivänvalo tarpeeksi pitkään, eikä sitä varjosta turhaan muut rakennukset tai puut.

Kolmantena vinkkinä kuvauspaikkaan on se, että se olisi taustaltaan harmoninen, eikä taustalla olisi turhan paljon yksityiskohtia, jotka rikkovat tunnelmaa liikaa tai vievät huomion itse kuvattavasta. Tämä tietenkin on makukysymys ja on kuvattavan ja kuvaajan valinnoista kiinni. Etsi sopiva valokuvaaja Bigture.fi-palvelun avulla, (klikkaa tästä).

Kokosimme muutaman hyvän idean, yhdessä paikassa valokuvaamiselle:

1 Kuvaa useammasta kulmasta samassa tilassa. Edestä, sivusta, yläviistosta, alaviistosta.

2 Etsi paikasta kiinnostavia yksityiskohtia ja asettele kuvattava osaksi tilaa. Rappuset, kaiteet, pylväät, ovet ja muut yksityiskohdat antavat kuviin persoonallisuutta.

3 Muotokuvauksessa rekvisiittaa ei aina tarvita, mutta tunnelmaa voi vaihtaa juuri vaatteilla. Kerrosta asua niin, että voit ottaa kuvia sekä takin kanssa että ilman.

4 Ota samasta tilasta ja tilanteesta niin pystykuvia että vaakakuvia. Näin eri yksityiskohdat nousevat esiin taustassa ja muuttavat kuvan tyyliä.

5 Aina ei ole välttämätöntä katsoa suoraan kameraan. Näin kuviin saadaan erillainen tunnelma.

Kuvasimme referenssikuvat Helsingin tuomiokirkon ympäristössä.

Jos etsit itsellesi sopivaa muotokuvaajaa, tutustu Bigture.fi-palvelun ammattilasiin! (klikkaa tästä) 

Kuvat: Bigture.fi-arkisto
Teksti: Laura Paananen

No Comments

Post A Comment